27-07-2022 Cadzand

Esther Kouwenhoven & Linsay Coppens

Opera aria’s, op piano begeleid door Daan Boertien

Programma

Sisters before misters

Twee vrouwen die vallen voor dezelfde man, dat is natuurlijk een recipe for disaster. Alle aspecten van vriendschap komen voorbij. Blijheid, jaloezie, ruzie.. om vervolgens toch weer toenadering te zoeken in de hoop op een verzoening.

Sombre forêt uit Guillaume Tell                                        Gioachino Rossini (1792-1868)

Una voce poco fa uit Il Barbiere di Siviglia                        Gioachino Rossini

Sull’aria uit Le nozze di Figaro                                           Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791)

Prenderò quel brunettino uit Così fan tutte –                    Wolfgang Amadeus Mozart

Quando m’en vo uit La Bohème                                         Giacomo Puccini (1858-1924)

Ah! Fuggi il traditor uit Don Giovanni                                Wolfgang Amadeus Mozart

Eifersuchtsduett uit Die Dreigroschenoper                         Kurt Weill (1900-1950)

Scherza, infida uit Ariodante                                              Georg Friedrich Händel (1685- 1759)

pauze

Eifersuchtsduett uit Die Dreigroschenoper                        Kurt Weill
Temerari! … Come scoglio! uit Così fan tutte                     Wolfgang Amadeus Mozart
Vieni, appaga il tuo consorte! uit Orfeo ed Euridice          Christoph Willibald Gluck (1714-1787)

Faites-lui mes aveux uit Faust                                            Charles Gounod (1818-1893)
Viens, Mallika … Dôme épais uit Lakmé                             Léo Delibes (1836-1891)
Měsíčku na nebi hlubokém uit Rusalka                             Antonín Dvořák (1841-1904)
Nuit paisible uit Béatrice et Bénédict                                 Hector Berlioz (1803-1869)

Biografie

Mezzo-sopraan Linsey Coppens behaalde haar bachelor diploma zang aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Ze behaalde haar Master’s degree in Vocal Performance aan de Frost school of music van de universiteit van Miami. Momenteel studeert Linsey bij Margreet Honig aan de Dutch National Opera Academy in Amsterdam.

Linsey Coppens won recent de eerste prijs van de Metropolitan Opera National Council auditions Florida District en een eervolle vermelding tijdens de St-Petersburg Opera Guild Competition. 

Haar operarollen omvatten onder andere Zenobia in Radamisto, Jo in Little Women, Gianetta in L’Elisir d’amore, Cendrillon in Cendrillon, Dido in Dido and Aeneas en Baba the Turk in The Rake’s Progress. Als soliste zong Linsey de Mezzo-sopraan-partij in het Requiem van Duruflé, de alt-artikel in de Cantata BWV 182, BWV 151, Mahler’s Um Mitternacht, Vivaldi’s Gloria, Requiem van Lotti, Chorfantasie van Beethoven, Te Deum van Charpentier en Magnificat van Mendelssohn. 

Voor meer info: www.linseycoppens.com

De sopraan Esther Kouwenhoven studeerde in 2018 magna cum laude af bij Lena Lootens aan het Koninklijk Conservatorium Brussel. Ze was een soliste in Bach’s Matthäus-Passion,  Hohe Messe en Magnificat, Gloria van Vivaldi, Carmina Burana van Orff, Mozart’s Requiem en Krönungsmesse en Mahler’s vierde symfonie. Esther heeft gewerkt met dirigenten als Bart van Reyn, Paul Dombrecht, Geert van den Dungen en sir Roger Norrington. In oktober 2016, won ze de derde prijs in het Bach Vocalistenconcours georganiseerd door het Bachkoor Brabant. In 2018 was ze een finaliste in de wedstrijd ‘Les Nouveaux Talents de l’Art lyrique’ en won ze de derde prijs in de internationale ‘Bell’Arte’ zangwedstrijd. Haar liedrepertoire bestaat uit verschillende liedcycli zoals Ariettes Oubliées van Debussy, Winterreise van Schubert en Liederkreis Op. 39 van Schumann. Momenteel wordt Esther gecoacht door Hanneke de Wit.
www.estherkouwenhoven.com 

Daan Boertien is een Nederlandse concertpianist die zich heeft gespecialiseerd in liedbegeleiding. Recentelijk trad hij op met internationaal gevierde zangers zoals Benjamin Appl, Roderick Williams en Thomas Oliemans. Zijn debuut-cd met bariton Michael Wilmering werd door de internationale pers lovend ontvangen. Sinds 2020 is Daan Boertien als Associate Artist verbonden aan de Dutch National Opera Studio.
Daan Boertien won vele prijzen. Zo mocht hij in 2020 de Berenbergprijs bekronen met een prijswinnaarsconcert in de Elbphilharmonie in Hamburg. In 2019 won hij de DAAD-prijs van de Deutscher Akademischer Austauschdienst. In 2018 ontving Daan Boertien de publieksprijs van Dutch Classical Talent samen met bariton Raoul Steffani. Verder won hij bij het Gustav-Mahler-Wettbewerb in Hamburg samen met Bariton Geng Lee zowel de 1e prijs als de prijs voor beste liedbegeleider. In 2015 ontving hij de ‘Kunst aan de Dijk Prijs voor Jong Talent’ en in 2010 was Daan prijswinnaar van het Prinses Christinaconcours.
Op 10-jarige leeftijd werd Daan aangenomen bij de Young Musician’s Academy van het Conservatorium van Tilburg, waar hij les had van Jelena Bazova. Daarna studeerde hij bij David Kuyken aan het Conservatorium van Amsterdam en aan de Hochschule für Musik und Theater Hamburg, bij de Duitse liedspecialist Burkhard Kehring. Hiervoor ontving hij een beurs van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Oscar und Vera Ritter-Stiftung Hamburg. Verder kreeg hij onlangs belangrijke muzikale impulsen van György Kurtág en Alfred Brendel.
Daan Boertien trad onder meer op bij festivals als het Internationaal Liedfestival Zeist, het Grachtenfestival Amsterdam en het Prinsengrachtconcert, het Harmosfestival (Porto), de Achava Festspiele (Weimar), Festival Jeunes Virtuoses (Tunis) en het Delft Chamber Music Festival. Verder gaf hij concerten in het Concertgebouw, TivoliVredenburg, de Nationale Opera, Muziekgebouw aan ’t IJ en de Elbphilharmonie en Laeiszhalle in Hamburg. Ook is hij regelmatig te horen op NPO Radio 4 en te zien op televisie, onder meer bij Podium Witteman. www.daanboertien.com