Het doel van de Stichting Zomeravondconcerten aan Zee is het bevorderen van culturele activiteiten door middel van het organiseren van concerten voor de inwoners van West-Zeeuws – Vlaanderen en de aangrenzende regio’s,  zowel in Zeeland als in Belgisch Vlaanderen. Het is bovendien een zeer aantrekkelijke activiteit  voor de vele toeristen die gedurende de concertperiode in het landje van Cadzand verblijven. Voorts worden de monumentale kerkjes uit de streek, met hun bijzondere architectuur en sfeervolle interieurs,  onder de aandacht gebracht omdat in die kerkjes de concerten uitgevoerd worden.  Op deze manier bereiken we met de concerten meerdere culturele doelen.

De concerten worden georganiseerd in de Sint-Baafskerk te Aardenburg, de Hervormde kerken te Cadzand, Waterlandkerkje,  Nieuwvliet en Retranchement.

De concerten konden worden georganiseerd mede dankzij de subsidiëring door de provincie Zeeland en de gemeente Sluis, de opbrengst van de clubkasactie van de Rabobank Zeeuws – Vlaanderen en de bijdrage van de Vlaamse stichting Robus.

Het bestuur van de stichting is als volgt samengesteld:

– Functie van voorzitter: vacant

– Mevrouw M.J. Francke-Pladdet namens Cadzand, penningmeester

– Mevrouw H.J.P. van Overbeek namens Aardenburg, secretaris

– Mevrouw K P. Quaak-Tramper , bestuurslid

– De heer E.R. van Rootselaar namens Retranchement

– Mevrouw J.C.J. Samson-v.d. Heiden namens Nieuwvliet

– Mevrouw B.D.A. Vandenhove namens Waterlandkerkje

– De heer F. Pieters, adviseur